vakantiegriekenland.org


Meer Griekenland Blog


Het eiland Kreta


Het grootste eiland van Griekenland is Kreta. Daarnaast is het ook het op vijf na grootste eiland dat zich in de Middellandse Zee bevindt. Het eiland is ongeveer 250 km lang en 60 km breed als je naar het breedste punt kijkt. Ieder jaar komen er veel toeristen naar Kreta, ze vinden het meer dan de moeite waard en de meeste mensen zijn hier dan ook al vaker geweest dan één keer.

Het eiland Kretakreta prachtig uitzicht
Kreta is te bereiken per vliegtuig, je kunt vanuit verschillende vliegvelden vertrekken en dan de rechtstreekse vlucht naar Kreta nemen. Het is maar een paar uur vliegen vanuit Nederland, maar zeker de moeite waard. Je vliegt veel over de zee en dat zorgt voor prachtige beelden. Er wordt wel eens gedacht dat er op Kreta alleen maar massatoerisme is, maar zo is het niet. Kreta is namelijk groot en er zijn veel plaatsen waar het erg rustig is. Er zijn plaatsen waar veel jongeren komen, maar dat is niet op geheel Kreta. Jongeren hebben hun eigen plaatsen in Kreta, veelal aan de noordkust. Als je de rust op wilt zoeken binnen Kreta dan kun je beter naar de zuidkust gaan.

Er is veel te doen op Kretaheerlijk strand op kreta
Op Kreta kun je veel leuke dingen doen, je kunt wandelen, snorkelen, surfen, kamperen, zeilen, en genieten van alle watersporten die hier mogelijk zijn. Je kunt ook genieten van de zon en lekker je handdoekje meenemen naar de kust en hier de hele dag liggen. Het eiland biedt voor iedereen veel mooie dingen, avonturen en rust, je kunt het ook afwisselen.

Bezoek daarom Kreta eens in verschillende jaargetijden en je ontdekt vanzelf waar je het liefst bent in welk jaargetijde. In het hoogseizoen zijn de stranden erg gewild omdat het dan lekker warm is, ook het zeewater is dan op zwemtemperatuur.

#vakantie#kreta#griekenland

Permalink - Comments - Google - Rss rss icon updated @ 24 Jan 2013

Meedoen?