Meer Griekenland Blog


Eilandhoppen Griekenland


De financiële situatie in Griekenland begint nijpend te worden, maar als vakantieland is het toch nog altijd een prima bestemming. Hier geniet u volop van zon, zee, cultuur en heerlijk eten. En omdat het prijsniveau in Griekenland aanzienlijk lager ligt dan in Nederland, kunt u heel voordelig buiten de deur eten. De gastvrije inwoners verwelkomen u graag voor een vakantie in Griekenland!

Grieks eilandhoppenEilandhoppen
Griekenland telt meer dan 6000 eilanden. Vele zijn onbewoond, maar andere zijn ware vakantieparadijsjes. De eilanden liggen veelal in groepen bij elkaar, dus het welbekende eilandhoppen is hier goed uitvoerbaar. Kreta, Kos, Rhodos en Corfu behoren tot de grootste en onder Nederlanders meest populaire eilanden. Sla deze zeker niet over tijdens uw reis!

Land eens op Kreta
Chersonissos is niet het enige aspect van het eiland waar Kreta haar bekendheid aan ontleent. De azuurblauwe zee om het eiland, de schattige dorpjes en schitterende natuur hebben hier net zo goed aan bijgedragen. Bovendien is Kreta het grootste eiland van de meer dan 6000 die Griekenland telt, dus genoeg andere plaatsen om u te vermaken dan in Chersonissos, als u niet behoort tot de jongeren die hier de wildste zomer van hun leven willen beleven, want daarvoor is Chersonissos uitermate geschikt. Om welke reden u ook afreist naar het eiland, uw vakantie op Kreta wordt sowieso onvergetelijk!

Op Kreta is één van de eerste beschavingen ter wereld ontstaan. Het is uitgegroeid tot cultureel centrum van de Griekse Oudheid. U kunt zich dus indenken dat cultuurliefhebbers naar hartenlust de bezienswaardigheden op het eiland bezichtigen. Bovendien speelt Kreta goed in op het toerisme op het eiland. Vele activiteiten zijn mogelijk, zoals watersporten, en ook de accommodaties zijn in perfecte staat.

Een gevarieerde vakantiefolegandros griekenland
In Griekenland kunt u terecht voor zowel gezelligheid als cultuur. Op veel plaatsen worden voertuigen en fietsen verhuurd om de natuurlijke schoonheid van de eilanden en de nabije culturele overblijfselen te ontdekken. Daarentegen staan badplaatsen als Chersonissos bekend om het bruisende nachtleven en kunt u overal wel heerlijk uit eten. Een fijne mix van zon- en cultuurvakantie dus!

Een brede selectie van Griekse accommodaties
Het aanbod van verschillende typen accommodaties loopt in Griekenland sterk uiteen. All inclusive vakanties zijn de laatste jaren sterk in opkomst. Liefhebbers van zelf koken kunnen echter ook erg goed terecht in een van de vele (kleinschalige) appartementjes die het land rijk is.

#accommodaties#griekenland#chersonissos#eilandhopen#kreta#

Permalink - Comments - Google - Rss rss icon updated @ 06 Apr 2013

Meedoen?