Meer Griekenland Blog


Stedentrip Athene


Bij een stedentripje denken maar weinig mensen aan Athene. Dat is jammer, want de hoofdstad van Griekenland is absoluut de moeite waard. Athene is met haar ruim drie miljoen inwoners de oudste wereldstad van Europa, de bakermat van de moderne beschaving en de plek waar democratie ontstaan is. Bovendien zijn er heel veel bijzondere dingen te zien.

Stedentrip Athenestedentrip athene
Een stedentrip naar Athene is zo geboekt: zoek op internet naar een voordelig vliegticket, sluit vlak voor vertrek een kortlopende reisverzekering af bij Inshared en regel online een leuk hotelletje. Het voorjaar, in april en mei, is een mooie periode om te gaan. In de zomermaanden is het erg warm in Athene en kunnen uitlaatgassen en bosbranden voor dikke smogwolken zoeken. In het voorjaar is het aangenaam warm, maar niet te heet om iets te doen.

Akropolis
Want tijdens je stedentrip is er heel erg veel te doen in Athene. De onbetwiste eyecatcher van de stad in de Akropolis, het oude religieuze centrum van de stad. De tafelberg is 156 meter hoog en bovenop staan overblijfselen van diverse tempels, met als opvallend middelpunt het Pantheon. Naar schatting wordt deze bijzondere plek al ruim vijfduizend jaar bewoond. Je staat hier dus midden in de geschiedenis.

Aan de voet van de berg is de toeristenwijk Plaka gelegen. Struin door de smalle, steile straatjes en laat je verbazen door de lieflijke doorkijkjes. Vroeger was dit een woonwijk. Het is bijzonder om je voor te stellen dat er soms hele gezinnen in de kleine huisjes woonden! Tegenwoordig vind je hier vooral winkeltjes en horeca. Plaka is ingericht op toeristen, maar toch de moeite waard!

Tempel van Zeusathene tempel zeus
Ten zuidoosten van de Akropolis ligt de tempel van de beroemdste Griekse god: Zeus. Ooit was dit een indrukwekkend gebouw, van 96 meter lang en 40 meter breed, ondersteund door 104 zuilen. Tegenwoordig staan er nog maar 15 zuilen rechtop en toch is het niet moeilijk om je voor te stellen hoe dit gebouw er ooit uitgezien heeft. Wil je nog meer geschiedenis? Dan mag je het Nationaal Archeologisch Museum in Omonia niet missen, met een indrukwekkende collectie klassieke Griekse kunst.

Stappen in Psirri
's Avonds wil je misschien wel iets heel anders dan oude tempels bekijken. Dat kan ook in Athene, want hoewel de geschiedenis hier heel ver teruggaat, staat de stad ook volop in de 21e eeuw. Na een heerlijk diner in een van de vele Griekse restaurantjes, barst het nachtleven los. In de populaire wijk Psirri vind je talloze bruisende cocktailbars en kleine clubs waar livemuziek wordt gespeeld. Het nachtleven in Athene begint rond een uur of 23:00 en je danst hier door tot 5 uur 's morgens!

Hoewel Athene een relatief veilige stad is, is een reisverzekering geen overbodige luxe. Net zoals iedere stad heeft ook Athene haar zakkenrollers en oplichters. Let goed op je tas, draag geen portemonnee in je kontzak en wapper niet met veel geld om problemen te voorkomen. Mocht er toch iets mis gaan, dan is het een geruststellend idee om een reisverzekering te hebben.

#stedentrip#athene#akropolis#zeus#reisverzekering

Permalink - Comments - Google - Rss rss icon updated @ 06 Feb 2013

Meedoen?