Meer Griekenland Blog


Het eiland Zakynthos


U wordt op slag verliefd bij het zetten van uw eerste stap op Zakynthos. U staat al binnen drie kleine uurtjes vliegen op dit prachtige eiland. Met een oppervlakte van slechts 410 km² behoort Zakynthos al tot het derde grootste eiland van de Ionische eilanden. Toch bent u op dit eiland met een lengte van 40 kilometer en een breedte van 20 kilometer niet snel uitgekeken.

De naam ZakynthosVakantie Zakynthos Griekenland
Het eiland heeft haar naam te danken aan Dardanus, de zoon van de koning van Troje. Volgens de mythe bouwde hij de eerste stad op het eiland. Anderen beweren dat de naam een afgeleide is van het woord "Yakinthos", een bloem die u heel vaak tegenkomt op Zakynthos. Homerus zag het eiland als het Koninkrijk van Odysseus en noemde het eiland "Iliessa" dat bosrijk/bosachtig betekent.

De geschiedenis van Zakynthos
In 150 voor Christus werd het eiland ontdekt door de Romeinen, maar werd daarna meerdere malen door piraten aangevallen. Verder is het eiland in handen geweest van allerlei andere volkeren, zoals Venetianen, Fransen en Britten. Uiteindelijk werd het eiland op 21 mei 1864 onderdeel van Griekenland. In 1953 is Zakynthos door een grote aardbeving getroffen met in totaal zo'n 120 schokken.

Mooie stranden en heerlijk weer
Zakynthos heeft een warm mediterraan klimaat waardoor het er in de lente- en zomermaanden behoorlijk warm is. Het bekendste strand van het eiland is Laganas. Het strand loopt langzaam af in zee en maakt deze plek dus zeer geschikt voor kinderen. Verder moet u tijdens uw vakantie op Zakynthos zeker een bezoekje brengen aan Shipwreck Beach. Zoals de naam al zegt beschikt dit strand sinds begin jaren '80 over een oud scheepswrak. Het strand is 2km lang en bestaat voornamelijk uit steentjes. Een ander mooi zandstrand is Gerekas aan de oostkant van het eiland. Ook hier loopt de zeebodem geleidelijk af.

Bezienswaardigheden ZakynthosShipwreck Bay
Geniet op Zakynthos van de prachtige landschappen tijdens een fiets- of wandeltocht, want voor liefhebbers is het een waar paradijs. Ook voor de watersportliefhebber zijn er volop mogelijkheden. Duik- en snorkelspots vindt u rondom Marthonisi, Shipwreck Bay en Blue Caves. Voor de leukste uitgaansgelegenheden, terrasjes en restaurants bent u in Laganas aan het juiste adres.

Zakynthos-stad
De hoofdstad van het eiland, Zakynthos-stad, staat vooral bekend om de Italiaanse invloeden. De stad kent brede straten, grote pleinen en indrukwekkende gebouwen en huizen. Voor een stukje kunst kunt u naar het Solomosplein. Hier vindt u het museum voor Post-Byzantijnse kunst.

Caretta-Caretta schildpadden
Zakynthos staat vooral bekend om de Caretta-Caretta schildpadden. Deze schildpadden vindt u vooral aan de zuidkant van het eiland op de beschutte stranden. Ook de Blauwe Grotten zijn heel bijzonder en danken hun naam aan de weerkaatsing van het licht op het water die een blauwe gloed geeft in de rotsen.

U vindt de grotten bij Agios Nikolaos en Skinàri Cape. Sluit de dag af met een prachtige zonsondergang bij de plaatsen Kampi en Keri.

#zakynthos#griekenland#strandvakantie#bezienswaardigheden

Permalink - Comments - Google - Rss rss icon updated @ 09 Apr 2013

Meedoen?