Meer Griekenland Blog


Vakantieland Griekenland


Om vele redenen wordt Griekenland gekozen als vakantiebestemming. Griekenland is een erg gastvrij land, waar genoten kan worden van een relaxte vakantie, maar ook van een actieve vakantie. De mooie stranden, het heerlijke eten en de oudheid van dit land zorgen ervoor at Griekenland een populaire vakantiebestemming is. Jaarlijks boeken duizenden Nederlanders aan vakantie naar Griekenland.

Vakantie GriekenlandVakantie Griekenland
Griekenland is te vinden in het zuiden van Europa. Griekenland is het zuidelijkste deel van de Balkan en heeft ook nog een groot aantal eiland die tot dit land behoren. De hoofdstad van Griekenland is Athene. Griekenland heeft bijna 11 miljoen inwoners en al deze inwoners behoren tot de Grieks-orthodoxe kerk. De inwoners zijn over het algemeen allemaal Grieks. Andere nationaliteiten die hier voorkomen zijn afkomstig uit het Midden-Oosten, Europa en Noord-Afrika. De taal die in Griekenland gesproken wordt is Grieks. De meeste toeristen die een vakantie Griekenland boeken, gaan naar één van de Griekse eilanden. De bekendste eilanden zijn onder andere Kreta, Lesbos, Kos en Rhodos.

Het land
Griekenland is een erg divers land. Op het vaste land zijn er voornamelijk bergen en heuvels. Ook de eilanden aan de oostkant van Griekenland bestaan voornamelijk uit bergen en heuvel, terwijl de eilanden aan de westkant veel vlakker zijn en er is hier veel groen te vinden. Voor natuurliefhebbers is Griekenland dan ook een populaire vakantiebestemming. Maar ook voor de zon, zee, strand liefhebber is Griekenland een populaire bestemming. De Griekse stranden zijn erg mooi en schoon. Op alle stranden zijn er ligbedden en parasols te huur. De stranden van Griekenland zin aangesloten bij de Blauwe Vlag.

Eten en drinkenGriekenland Gyros
Griekenland heeft een aantal originele Griekse gerechten en dranken die tijden een vakantie Griekenland zeker geproefd moeten worden. De bekendste gerechten zijn souvlaki, gyros, moussaka en tzatziki. De gerechten worden altijd lauw geserveerd. Als voorgerecht orden er veelal olijven geserveerd. Als nagerecht wordt er meestal baklava of Griekse yoghurt met honing en walnoten gegeten. De bekendste Griekse dranken zijn onder andere Ouzo en Metaxa.

Tijdens de vakantie Griekenland moeten er natuurlijk ook een aantal bezienswaardigheden worden bekeken. Het land heeft nog vele monumenten, kloosters en nationale parken die bezocht kunnen worden.

#vakantie#griekenland#gyros#moussaka#tzatziki#athene

Permalink - Comments - Google - Rss rss icon updated @ 05 Mar 2013

Meedoen?